1. Filety z kurczaka umyj, przetnij na pół, a następnie dopraw je świeżo zmieloną solą oraz pieprzem. Smaż na patelni grillowej z rozgrzaną oliwą po 4 minuty z każdej strony. Zdejmij na talerz, a gdy przestygną pokrój na cienki plasterki.
2. Na patelnie włóż pokrojoną w kostkę bagietkę i zarumień, by powstały grzanki.
3. Sałatę umyj i pokrój na drobne kawałki.
4. Ser zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
5. Pomidorki przetnij na pół.
6. W naczyniu połącz ze sobą musztardę, sok z cytryny, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw sos świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
7. Sałatę połącz z sosem i włóż do salaterki. Następnie ułóż pozostałe składniki: mięso, grzanki, pomidorki a na końcu posyp tartym serem.
Smaczego!