Grzaniec z wina idealnie pasuje do jesiennych i zimowych wieczorów. Kubek ciepłego napoju doprawionego pomarańczą, goździkami, sokiem malinowym, miodem oraz imbirem rozgrzeje i pomoże w walce z przeziębieniem. Poznaj najlepsze przepisy na grzane wino, które możesz zrobić w rondelku i w mikrofalówce.
Grzane wino to napój alkoholowy, po który chętnie sięgają zarówno prawdziwi smakosze tradycyjnego trunku, jak i osoby, które na co dzień nie przepadają za jego smakiem. Po podgrzaniu zmienia się smak wina, a korzenne dodatki sprawiają, że grzaniec zyskuje niepowtarzalny aromat. Taki napój najlepiej smakuje po całym dniu spędzonym na mrozie, a w okresie zwiększonej liczby zachorowań polecany jest również jako naturalny środek wzmacniający odporność oraz wspomagający walkę z przeziębieniem. Trunek ten ma też szereg innych właściwości prozdrowotnych.